FI
EN

Tullaukset ja huolintaa Suomessa

Tullausten tekeminen Suomessa on helppoa ja nopeaa meidän kokeneille ammattilaisille, joita avustavat pitkälle integroidut IT-ratkaisut. Jos konttisi saapuu Suomen satamaan ja haluat viedä tavarat Kazakstaniin, Uzbekistaniin, Georgiaan, Azerbaidzhaniin tai muihin IVY-maihin, tarvitset ehdottomasti kokeneen toimijan, joka pystyy tarjoamaan ainakin seuraavia palveluja:

Passitukset T-1 tai TIR-takuukirje, sekä tullivarastoon siirrot, IM-A

Passitamme Suomen kautta kulkevat tavarat nopeasti. Tätä varten tarvitsemme vähintään kauppalaskun.

TIR-takuukirje on vaihtoehto T-1 passitukselle. Se on käytännöllinen etenkin monen maan kautta kulkevien kuljetusten yhteydessä, mutta rajoittuneempi korkea-arvoisten tavaroiden osalta. Suomessa paperin TIR-takuukirjeen lisäksi laaditaan myös sähköinen TIR.

Tavaran tullessa satamaan, on usein tarve siirtää ne tullivarastoon tullaamatta. Tämä hoituu satamassa IM-A:lla. Meiltä saatte myös tullivaraston palvelut, ja jatkokuljetukset.

Vientiselvitys (EX-A)

Vientiselvitämme tuotteenne sähköisesti laaditulla EX-A vientilomakkeella. Tämä tarkoittaa sitä, että kuljetus voi lähteä mistä päin Suomea tahansa, ja ajoneuvo voi suunnata suorinta reittiä rajalle, ilman että sen täytyisi hakea paperista vientiselvitystä toimistoltamme.

Tuontiselvitys (UTU-järjestelmässä) ja tullimaksujen tilitys maahantuojan puolesta

Tullimaksujen tilitys maahantuojan puolesta mahdollistaa tullauksen, vaikkei teillä olisi omaa tiliä Suomen tullissa. Tullauksen jälkeen tavarat ovat vapaassa liikenteessä koko EU:n alueella.

Rahtikirjat, CMR maantirahtikirja, sekä R-FPZS ja SMGS rautatierahtikirjat

CMR-rahtikirja tarvitaan jokaiseen kansainväliseen maanteitse kulkevan kuljetukseen. Se sisältää vähimmäismäärän tietoa, jotta kuljetus tulisi oikein perille asti.

Laadimme rautatierahtikirjan myös IVY-maihin meneviin kuljetuksiin (R-FPZS ja SMGS rahtikirjat). Rautatierahtikirja sisältää tiedot mm. rahdin maksusta kunkin kauttakulkumaan alueella. Me laadimme rahtikirjan tarkasti ja täsmällisesti oikein, jotta kuljetus voisi kulkea esteittä rajojen yli.

Спасибо!

Загрузка...

Напишите нам

Загрузка...