FI
EN RU

Avind ostaa VR Groupilta Transpoint Internationalin ja kaksi sen omistamaa venäläistä tytäryhtiötä

Avind International Oy ostaa VR Groupilta Transpoint International (FI) Oy:n sekä kaksi sen omistamaa venäläistä tytäryhtiötä. Kaupan myötä VR luopuu Venäjän maantielogistiikastaan. Transpoint Internationalilla on noin 90 työntekijää Helsingissä, Kotkassa ja Viipurissa.

Kaupan myötä Avindista kasvaa yksi Suomen suurimmista Venäjän logistiikkaa tarjoavista yrityksistä, joka tarjoaa palveluja myös IVY-maihin, Keski-Aasiaan ja Kiinaan.

"Olemme etsineet sopivaa ostokohdetta jo pitkään. Transpoint International oli meille entuudestaan tuttu yritys ja se täydentää erinomaisesti nykyistä palveluvalikoimaamme. VR:n luopuessa kansainvälisen maantielogistiikan Venäjän liiketoiminnasta, se tarjosi meille luontevan mahdollisuuden laajentumiseen"

Avind Internationalin toimitusjohtaja Kari Talvitie

Avindin asiakaskunta koostuu niin huolintaliikkeistä, suurista teollisuuden ja kaupan alan yrityksistä aina pk-yrityksiin, Suomessa ja ulkomailla.

Sen operoimissa terminaaleissa on yhteensä 40 000 neliön verran varastotilaa. Haminan varastossa on 11 000 lavapaikan verran tilaa ja kokonaisuutta ohjataan järjestelmällä, joka mahdollistaa nopean ja sujuvan palvelun myös verkkokaupoille. Yhtiö käsittelee kaikkea, mikä on pakattu tai pystytään pakkaamaan. Myös hieman ylileveät tai ylikorkeat erikoiskuljetukset onnistuvat.

Avindilla on laaja alihankkijaverkosto ja sopimukset noin sadan suurimman kuljetusliikkeen kanssa Venäjällä.

Varastolta lähtee viikoittain useita satoja lähetyksiä. Lisäksi Avind kuljettaa vuodessa 4 000 kuormaa Venäjälle sekä tekee tarvittavat vienti- ja tuontidokumentit 10 000 huolintalähetykseen. Varastoon yhdistyy kaksisataametrinen pistoraide, josta noin puolet on katettu ja säältä suojassa, siellä on lastattu junakuormia Kazakstaniin, Kirgisiaan ja Kiinaan saakka.

Kaupan myötä Avindin palveluvalikoima laajenee 51 kuorma-autolla, joilla on tullikuljettajan lisenssi, double decker mahdollisuus ja joilla hoituvat myös pakaste- ja kylmäkuljetukset. Lisäksi yhtiöllä on tulliedustajan lisenssi Venäjällä ja ISO 9 001, 14 001 sekä 45 001 sertifioinnit.

10-strengths-green-FI1
"Kaupan jälkeen voimme myös vaikuttaa laatuun enemmän kuin aikaisemmin, koska tuotamme kaikki tarjottavat palvelut itse. Nyt niin huolinta, tullaukset Suomessa ja Venäjällä, tuonti- ja vientikuljetukset sekä varastopalvelut ovat omissa käsissämme"

Kari Talvitie

Vaikka tuoreessa yrityskaupassa riittää hetkeksi sulattelemista, Karilla on selkeä näkemys Avindin tulevaisuudesta.

Avindin tavoitteena on kasvaa jatkossakin. Haluamme kuitenkin ensisijaisesti taata henkilökunnallemme alan parhaan työympäristön ja asiakkaillemme kilpailijoita paremman palvelun.

"Olen aina ajatellut, että mitä tahansa teenkin, siinä pitää olla markkinan paras"

Kari Talvitie

Lisätiedot:

Kari Talvitie, puhelin +358 440 400 450, e-mail: kari@avind.fi

Avind International Oy lyhyesti

Avind International Oy on vuonna 1998 perustettu huolinta-alan yritys. Sen pääkonttori sekä sen operoimat terminaalitilat sijaitsevat Haminan satama-alueella. Yhtiöllä on toimisto myös Pietarissa. Kaupan jälkeen Avindin proforma liikevaihto on 16 miljoonaa euroa ja yhtiöllä on 120 työntekijää. Lisätietoja: www.avind.fi

Спасибо!

Загрузка...

Напишите нам

Загрузка...